Rijschool Wirix Rijbewijs B

Tijdelijk 4 maanden extra tijd voor beginnende bestuurders

De maand september is zeer druk geweest voor het terugkommoment. Dit omwille van het uitstelgedrag van de grote groep beginnende bestuurders van wie de termijn werd verlengd tot en met 30/9/2021. Van deze groep moet nog een 6 000 tal bestuurders het terugkommoment volgen tegen ten laatste 5/12/2021.

De rijscholen ondervinden aan den lijve hoe snel de plaatsjes nu ingevuld geraken. Het kan natuurlijk niet zijn dat de groep beginnende bestuurders die geen verlenging gekregen hebben en dus de gewone termijn van 3 maanden hebben, geen plaats meer vinden en daardoor een toeslag moeten betalen of erger in de handhaving komen. Deze groep mag niet gestraft worden voor het uitstelgedrag van de 30/9-groep. Daarom zal Mobiliteit Vlaanderen volgende doelgroep een verlenging van vier maanden krijgen:

Wie krijgt 4 maanden extra?

  • Als uw termijn om het terugkommoment te volgen afloopt van 1 oktober 2021 tot en met 31 maart 2022, dan krijgt u 4 maanden extra de tijd om naar het terugkommoment te gaan.
  • Als u uw eerste periode van 3 maanden hebt laten voorbijgaan en uw aanmaningsperiode afloopt van 1 oktober 2021 tot en met 30 november 2021, krijgt u ook 4 maanden extra. U betaalt wel sowieso een toeslag van 51 euro.

Uitstel reeds gehad tot en met 30 september 2021?

Hebt u uitstel gekregen tot en met 30 september 2021 en het terugkommoment niet tijdig gevolgd? Dan wordt de handhavingsprocedure opgestart. Uw termijn wordt niet opnieuw verlengd. U riskeert een boete die kan oplopen tot 4000 euro.

Alle beginnende bestuurders die in de databank van Mobiliteit Vlaanderen zitten en naar wie reeds een herinneringsbrief gestuurd werd, krijgen van een extra brief. In deze brief wordt verwezen naar Mijn Burgerprofiel om de nieuwe termijn te kennen.

Creatief Webdesign met door